Fællesudvalget for Erhvervsrettede Velfærdsuddannelser

Erhvervsuddannelser og AMU-uddannelser på det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet

Billede
FEVU-uddannelse

Vejledninger fra FEVU

Faget Farmakologi og medicinhåndtering

Vejledning til de lokale uddannelsesudvalg

PASS (nu FEVU) anmodede i 2016 Danske SOSU-skoler om et samarbejde om at sikre et ensartet niveau i faget Farmakologi og medicinhåndtering og understøtte, at der arbejdes systematisk med den obligatoriske prøve i faget.

Resultatet af samarbejdet er Vejledning til tilrettelæggelse og gennemførelse af faget farmakologi og medicinhåndtering. (pdf)

FEVU vil gerne opfordre medlemmerne af de lokale uddannelsesudvalg til bruge vejledningen som inspiration for LUU's bidrag til arbejdet med den lokale undervisningsplan for faget Farmakologi og medicinhåndtering.

I dette dokument (pdf) kan du læse om de lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver som følge af Vejledning til tilrettelæggelse og gennemførelse af faget farmakologi og medicinhåndtering.

EUV-pakker

Det fremgår af § 2, stk. 6 i BEK 2304 af 18. december 2020, at elever, der har gennemført en social- og sundhedshjælperuddannelse som euv1-forløb eller har gennemført social- og sundhedshjælperuddannelsen med påbegyndelse før 1. januar 2002, har ret til supplerende undervisning i eventuelt manglende grundfag ved optagelse på hovedforløbet til social- og sundhedsassistentuddannelsen.

Læs vejledningen fra Børne- og Undervisningsministeriet om euv-pakker (pdf)
 

Oversigt over ændringer i pædagogisk assistent pr. 1. august 2024

Ny formålsbeskrivelse

I forbindelse med revisionen har uddannelsen ændret navn til erhvervsuddannelsen til pædagogisk assistent. FEVU har derudover revideret uddannelsens §1 ’formål og opdeling’.

Se den nye formålsbeskrivelse her.

Nye kompetencemål

FEVU har revideret de nuværende kompetencemål og reduceret målene fra 21 til 15 kompetence-mål for at undgå overlap i målene. Ved revisionen af kompetencemålene er taksonomien justeret ud fra Undervisningsministeriets vejledning, og der er indført et styrket fokus på uddannelsens brede målgruppe af børn, unge og voksne. 

Se de nye kompetencemål her

Nye oplæringsmål

FEVU har revideret de nuværende oplæringsmål, og i den forbindelse er målene reduceret fra 18 til 17 mål, da indholdet er skrevet sammen for at undgå overlap i målene.

Se de nye oplæringsmål her

Nye mål i faget "Digital kultur"

FEVU har revideret målene i faget ’Digital kultur’, og det er tydeliggjort i dokumentet nedenfor, hvordan målene i faget har ændret sig.

’Digital kultur’ har fortsat en varighed på 3 uger, og er på både avanceret og ekspert niveau.

Se de nye mål her