Fællesudvalget for Erhvervsrettede Velfærdsuddannelser

Erhvervsuddannelser og AMU-uddannelser på det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet

Billede
FEVU-uddannelse
16-03-2021

Markant flere til SOSU-faget i 2020

Flere elever har valgt at tage en SOSU-uddannelse sammenlignet med 2019. Det viser en rapport, som FEVU har fået lavet.

Der har de seneste år været stort fokus på rekruttering fra skoler, kommuner og regioner, og en stigning på 19 % i antallet af oplæringspladser på både SOSU-hjælper- og SOSU-assistentuddannelsen viser, at indsatsen har haft en effekt. De mange initiativer, der er vedtaget og sat i gang både lokalt og national, viser nu deres værd.

”Det er et stort stykke arbejde, der er lagt hos alle parter, og det er godt at se, at initiativerne har en god effekt”siger formand for FEVU, Vinni Jakobsen om de nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

”Vi må fortsætte indsatsen. Der ligger stadig en stor opgave foran os, men det er bestemt motiverende for arbejdet, når vi ser de positive resultater. Stor ros til både skoler, kommuner og regioner for at tage fat, hvor vi ved, at det virker.”

Begge SOSU-uddannelser ligger på top tre over erhvervsuddannelser med størst fremgang i oplæringspladsaftaler i 2020. Den største erhvervsuddannelse er social- og sundhedsassistentuddannelsen, og social- og sundhedshjælperuddannelsen er den fjerdestørste i forhold til antal oplæringspladser.

I løbet af 2020 målt ift. til 2019 ligger antallet af aftaler for pædagogiske assistenter på samme niveau. Uddannelsen er stadig blandt de 10 største erhvervsuddannelser.

Tallene for social- og sundhedsskolernes tre uddannelser:

                                                                                  2019               2020           Stigning               

Pædagogisk assistentuddannelse:                  1148                  1186                   38                       3 %

Social- og sundhedsassistent:                            4532                 5404                  872                     19 %

Social- og sundhedshjælper:                              2710                 3234                  524                     19 %

 

Der er flere tal og statistik i rapporten "Indgåede uddannelsesaftaler på FEVU’s uddannelser marts 2021"