Portøruddannelsesnævnet
Billede
Portører til top

Portør

Skaber tryghed i kontakten med patienter

Kan du godt lide at arbejde med mennesker i alle aldre, og vil du gøre en forskel for syge, sårbare og pårørende?

Så er uddannelsen til portør måske noget for dig.

Du har en vigtig rolle, når du transporterer patienter til og fra behandling mellem sygehusets forskellige afdelinger. Du vil i dit daglige arbejde skulle kunne kommunikere og samarbejde med alle de forskellige sundhedsfaglige faggrupper, som for eksempel fysioterapeuter, læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter.

Portører træder også til, når patienter skal hjælpes og forflyttes i forbindelse med for eksempel undersøgelser og personlig pleje. Her er du tæt på patienterne, og det er afgørende, at du hurtigt formår at skabe en tillidsfuld dialog og en tryg stemning.

Portører kan også have rollen som støttefunktion for pårørende og skal kunne håndtere konfliktsituationer med patienter og pårørende i svære situationer.

Udover en evne til at skabe tillidsfulde relationer, skal du også betjene forskellige tekniske apparater og kunne skifte iltbeholdere og betjene instrumenter i forbindelse med genoptræningsøvelser.

Sådan kommer du i gang

For at blive portør skal du først ansættes som portøraspirant på et sygehus. Det bliver du ved at søge opslåede ledige stillinger eller kontakte det sygehus, som du gerne vil uddanne dig ved.

Der er tre regioner i landet, som uddanner portører. Her kan du finde ledige stillinger:

Region Hovedstaden 

Region Nordjylland

Region Syddanmark

Når du er ansat som aspirant, indgår du en uddannelsesaftale med portørchefen på sygehuset, hvor din uddannelse med skoleperioder planlægges. Undervisningen på skole foregår hos SOSU Østjylland i Aarhus eller hos SOSU H i Herlev.