Fællesudvalget for Erhvervsrettede Velfærdsuddannelser

Erhvervsuddannelser og AMU-uddannelser på det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet

Billede
FEVU-uddannelse
04-10-2022

Social- og sundhedsassistentuddannelsen skal med til EuroSkills

Social- og sundhedsassistentuddannelsen deltager i EuroSkills 2023 – europamesterskaberne for erhvervsuddannelser. Det sker i september 2023, hvor social- og sundhedsassistentuddannelsen deltager til EuroSkills, der foregår i Gdansk i Polen. I 2025 skal Danmark være værtsland for mesterskaberne, hvor Herning lægger by til EuroSkills, og her er ambitionerne at få en placering helt i top.

Social- og sundhedsassistentelever har til DM i SOSU-Skills siden 2011 konkurreret om at blive Danmarks bedste i deres fag. Konkurrencerne har været gennemført i et tæt samarbejde mellem FEVU og Danske SOSU-skoler og med alle social- og sundhedsskolernes medvirken. DM i SOSU-Skills afholdes i Fredericia i februar 2023, og det er her, at deltageren til EuroSkills skal findes: Vinderen af konkurrencen for social- og sundhedsassistenter går videre og skal deltage ved EuroSkills i Polen.

Line Folke, formand for FEVU, udtaler: ”Vi ved, at de unge ofte har nogle meget ensidige billeder af, hvad det vil sige at arbejde på sundheds- og ældreområdet. Med deltagelse ved EuroSkills håber vi, at social- og sundhedsassistenternes høje faglige niveau kan blive vist frem - ikke mindst for de unge, som vi i kommunerne i den grad har brug for. For øget rekruttering til sundheds- og ældreområdet er den højeste prioritet for parterne på det offentlige arbejdsmarked og for det faglige udvalg FEVU.”

Lisbeth Nørgaard, formand for Danske SOSU Skoler, udtaler: ”Det er med største glæde og stolthed, at social- og sundhedsassistentuddannelsen nu også skal deltage til EuroSkills, og ikke alene deltager i de danske mesterskaber i Skills. Vi har så dygtige elever, der bare brænder for at vise deres færdigheder frem. Det er afgørende, at de får muligheden for at vise faget og uddannelsen frem på fornemmeste vis, så mange flere får øjnene op for vores uddannelser. Social- og sundhedsassistentuddannelsen er ikke alene den største erhvervsuddannelse, men traditionelt også en publikumsmagnet til DM i Skills, så vi tænker også, at vi kan sætte et flot aftryk med vores europæiske deltagelse.”

Det er parterne bag FEVU; Danske Regioner, FOA, og KL, som har indgået strategisk partnerskab med Danske SOSU-skoler for at social- og sundhedsassistentuddannelsen skal deltage ved EuroSkills i 2023 og 2025.

Læs mere om EuroSkills hos SkillsDenmark

Læs mere om DM i SOSU-Skills